Maastrichtse VVD tegen de bijdrage uit stadskas aan Giro555

Een wezenlijk deel van de raad, onder aanvoering van de VVD is tegen de donatie van een euro per inwoner (circa € 125.000) aan Giro555 voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Het college van Maastricht heeft nog voor de carnaval daartoe besloten en wilde de raadsvergadering van komende dinsdag niet afwachten.

“In de eerste plaats leven we mee met de getroffen Turkse en Syrische samenleving met wel de ergste ramp die zich daar afspeelt. We zijn van mening dat de inwoners zelf de overweging kunnen maken op welke manier zij solidair willen en kunnen zijn.”

Over de verdeling van de gelden zegt de VVD, met ondersteuning van de partijen 50Plus, Liberale Partij Maastricht, PVV, M:OED, FvD, SP en Partij Veilig Maastricht: “Dit is niet de rol van de gemeentelijke overheid maar van de rijksoverheid. Het geld in onze Maastrichtse begroting is bedoeld voor onze Maastrichtse inwoners. Het is al een moeilijke tijd voor de laag- en middeninkomensgroepen. We vinden dat het college de sociale problematiek en armoede in onze stad moet oplossen.”

De partijen hebben schriftelijke vragen gesteld, die u hier kunt nalezen.