Kamerlid Straus geeft gastles over geld op basisschool in Maastricht

Kamerlid Straus geeft gastles over geld op basisschool in Maastricht


VVD Tweede Kamerlid en woordvoerder Onderwijs Straus zal aanstaande maandag 14 maart een financiële gastles geven aan de kinderen van groep 8 op de John F. Kennedyschool in Maastricht. Daarmee verzorgt zij één van de ruim 4500 gastlessen die landelijk op ruim 2000 basisscholen worden gegeven tijdens de Week van het Geld. Ze zal hierbij worden ondersteund door gemeenteraadslid Bibi van de Wouw-Simons.

 

Cash Quiz

Om een gastles over financiële educatie leuk en laagdrempelig te houden, hebben de banken het spel Cash Quiz ontwikkeld. Het spel brengt de dialoog op gang over omgaan met geld. Het spel wordt na afloop van de gastles geschonken aan de school zodat het later nogmaals gespeeld kan worden door de kinderen.

 

Geldwijs

Het doel van het gastlesprogramma is om kinderen in het basisonderwijs vroeg 'geldwijs' te maken en te leren omgaan met geld. Aan de hand van verschillende onderwerpen rondom het thema geld (zoals sparen, zakgeld en lenen) worden kinderen financieel bewuster gemaakt. Hiermee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

 

Week van het Geld

De Week van het Geld wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd van 14 tot en met 18 maart. De week is een initiatief van het platform Wijzer in Geldzaken, waarin meer dan 40 organisaties samenwerken om de consument wijzer in geldzaken te maken. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Het gastlesprogramma 'Bank voor de Klas' is een van de onderdelen van de Week van het Geld. Meer informatie: www.bankvoordeklas.nl en www.weekvanhetgeld.nl