Guiseppe Noteborn


Guiseppe Noteborn


Mijn speerpunten:

- Stoppen met beperkingen voor de huizensector in onze stad

- Parkeervoorziening voor studenten buiten de stad en geen overlast voor bewoners

- Lasten niet verhogen en kritisch kijken naar hoge uitgaven


Heeft u na het lezen van mijn speerpunten besloten door te lezen dan ben ik u daar dankbaar voor en zal u kort wat over mijzelf vertellen en dan de visie die ik voor Maastricht heb en waar ik mijn energie in wil steken. Ik ben op mijn 16de met politiek begonnen en lid geworden van een partij. Dit kwam voornamelijk uit mijn gevoel van onrecht over meerdere facetten van de overheid. Zo vind ik dat een burger meer recht heeft op het geld wat hij verdiend en dat de overheid niet zo veel over hem te zeggen heeft. Keuze van religie, geaardheid of het werk dat je gaat doen hebt vind ik niet meer dan normaal. Mijn achtergrond is voornamelijk financieel, ik studeer Financial Services Management en daarnaast ben ik ook altijd werkzaam geweest naast mijn studie. Zo heb ik enkele jaren voor de SNS gewerkt en ben ik nu verzekeringsadviseur voor een assurantie kantoor waarvoor ik voornamelijk in en om Maastricht actief ben. Vanuit mijn werkzaamheden vind ik het erg belangrijk dat niet meer geld uitgegeven wordt dan binnen komt maar dat de burger ook zoveel mogelijk van zijn zuur verdiende geld in eigen hand houdt. Mijn gevoel over recht en eerlijkheid speelt hier natuurlijk een rol in. Ik vind het namelijk niet meer dan eerlijk dat de gemeente het zuinig aan doet zodat de burger zoveel mogelijk ontzien blijft.


Ook bij mijn speerpunt over de huizensector speelt dit gevoel mee. Waarom mag iemand geen huis bouwen zonder een slooppremie te betalen. Betekent dat dan niet dat er geen geschikte woning was? Of neem studenten die zonder kamer zitten en bij vrienden moeten slapen omdat de gemeente een maximum afgeeft voor het aantal panden dat naar kamergebruik omgezet mag worden. Pandeigenaar en huurder alle twee de dupe. Een geheel onlogisch gebeuren in mijn ogen wat niet eerlijk is voor alle partijen er beleid dat dan ook zo de prullenbak in kan.


Echter moet je in de politiek ook af en toe pragmatisch zijn, de overlast van studenten parkeren is in sommige wijken erg aanwezig. Het opheffen van parkeerfaciliteiten door de universiteit is dan ook onlogisch. Het aantal studenten en dus auto gebruikers stijgt ieder jaar. Daarom vind ik bijvoorbeeld wel op dit dossier dat de gemeente, in samenspraak met de Universiteit samen opzoek moet naar faciliteiten. Dit zorgt er namelijk voor dat de bewoners en de studenten hun auto netjes kwijt kunnen. Iedereen wint en een parkeerplaats hoeft financieel helemaal niet zoveel te kosten en kan zelfs kosten neutraal geƫxploiteerd worden.


Ik hoop dat ik met dit korte stukje tekst u een klein beetje heb kunnen meegeven wat ik vindt en waar ik voor sta en dat ik een geschikte kandidaat ben.