Esmée Lensing

Lieve allemaal,


Mijn naam is Esmée Lensing en ben een joviale, enthousiaste en spontane jonge politica die zich graag inzet voor de mensen van “us sjoene Bourgondische Mestreech”. Ik ben er trots op dat ik geboren en getogen ben in Maastricht. In het hartje van onze prachtige stad ben ik grootgebracht, mijn eerste stapjes zette ik in onze unieke en gezellige steegjes van Maastricht.


Mijn studies Gezondheidswetenschappen, Rechten en Master in Arbeid en Recht volgde ik aan de Universiteit Maastricht, waarbij ik het studentenleven actief heb ontdekt. Door mijn lidmaatschap bij de Studentenvereniging heb ik mij vrijwillig ingezet. Momenteel werk ik in het notariaat binnen de stad Maastricht en heb ik me toegelegd op het notarieel recht. Het is een boeiende en sociaal uitdagende job, doordat we dagelijks nieuwe situaties meemaken op de werkvloer, waarbij het contact met de klant voor ons centraal staat. Dankzij mijn jarenlange inzet voor het verenigingsleven en met het vrijwilligerswerk binnen de stad Maastricht, heb ik een realistisch beeld gekregen over de werkpunten, kwaliteiten en toekomstperspectieven van onze stad. 

Daarom wil ik in de volgende politieke periode verder meewerken voor het creëren van mogelijkheden en ondersteuningsmodellen voor een leefbaar, veilig en een gezellige stad Maastricht. Het creëren van voorwaarden voor meer werkgelegenheid, waardoor meer inwoners kunnen participeren aan onze samenleving. Zorg is voor mij een centraal thema, waarbij we de betrokkenheid en zorgzaamheid voor elkaar verhogen door het versterken van onderlinge sociale contacten. Cultuur en sport zijn hierbij belangrijke ondersteunende pijlers die we daarom zeker blijven steunen.

Mijn geloof dat dit mogelijk is met de VVD Maastricht, komt doordat ik reeds diverse jaren actief lid ben als burgerraadslid en het reilen en zeilen van onze partij ken. We zijn een volkspartij waarbij we de liberale waarden centraal stellen, zonder hierdoor anderen hun vrijheid te beperken. We zijn een hecht team en proberen dagelijks de kloof te verkleinen tussen onze burgers en de politiek. De burger is en blijft onze belangrijkste partner!

Krijg vaker de vraag waarom ga je de politiek in?! Maar wat is nu mooier dan iets te kunnen betekenen voor alle burgers in de stad en te kijken hoe we nog een mooier en leefbaarder Maastricht voor elke burger in de stad kunnen maken. Wat is mooier om gelukkige en gezonde burgers te zien in de stad Maastricht ...dat is toch wel een droom van mij! Het is zeker geen gemakkelijk doel, maar wil er zeker naar streven. Jong, oud, arm, rijk, groot, klein, niemand is minderwaardig en iedereen telt mee in deze maatschappij. Ik wil me zeker voor de 100% gaan inzetten voor iedereen en heb er ontzettend veel zin in om dit politiek avontuur aan te gaan! 

Je kan, net zoals de afgelopen jaren, opnieuw vertrouwen op mijn grenzeloze inzet, mijn positieve gedrevenheid en het optimisme waarvoor ik als persoon bekend sta.

Ik ben ervan overtuigd dat de kracht van samenwerking en het contact met onze inwoners, een doorslaggevende pijler is om samen onze constructieve en positieve weg te bewandelen voor ons "Sjoen Mestreech"!!!